Kasteel van Karaman

karaman

Kasteel van Karaman

Karaman is een stad in het zuiden van Midden-Turkije. Het is de hoofdstad van de provincie Karaman.Ten zuiden van de stad ligt het gebergte Taurus. De stad ligt in de buurt van de volgende steden: Konya, Mersin, Antalya en Nigde. In oude tijden was Karaman bekend als Laranda. De stad werd vernietigd door de Perdikkas ongeveer 322 voor Christus. Later werd de stad thuishaven van Isaurische piraten.

karaman-2_0

Acı meer van Karaman

 

 

 

 

 

 

De stad behoorde tot het Romeinse Rijk en later bij het Byzantijnse Rijk totdat ze in het begin van de 12e eeuw werd veroverd door de Seltsjoeken; in 1190 werd ze heroverd door de keizer Frederik I Barbarossa tijdens de Derde Kruistocht; na de terugtrekking van de kruisridders werd de stad toegevoegd aan Cilicisch Armenië. In 1256 werd de stad terugveroverd door Turkse krijgsheer Karamanoğlu Mehmed Bey en werd hernoemd tot Karaman. Vanaf 1275 was Karaman de hoofdstad van het emiraat (en latere Ottomaanse provincie) Karamanid. In 1468 werd Karamanid veroverd door de Ottomanen en in 1483 werd de hoofdstad van de provincie verplaatst naar Konya. Karaman bezit ruïnen van een Karamaans kasteel en stadswallen die gebouwd zijn in de twaalfde eeuw door de Anatolische Seltsjoeken (Selçuklu Turken) , twee moskees en een Koranschool (medrese) uit deze tijd. Het kasteel van Karaman bestond uit drie delen .Op zijn beurt;Het kasteel ,het Midden-kasteelmuur en buitenstekasteelmuur. Van de kasteelmuren is niets meer overgebleven maar het kasteel is vrijwel nog in zeer originele staat.

karaman-kalesi

Kasteel van Karaman

kolcuoglu_KaramanKalesi-5_jpg

Kasteel van Karaman

 

 

 

 

 

 

Ooit was het gebied Madensehir, 80 KM ten zuidoosten van Konya bezaaid met honderden kerken. De ruïnes liggen er nog. De Turken hebben deze regio daarom ook BinbirKilise genoemd , het gebied van de 1001 Kerken (gebouwd tussen 3e en 8e eeuw). De graanschuren gelegen in de historische stad Taskale  in de provincie Karaman is een van de fraaiste structuren van de stad. De hoogte van de graanschuren zijn 40 meter hoog. Waarvan de diepte van 5 tot 10 meter varieert. De graanschuren zijn handig om er graan en peulvruchten in op te slaan ,dus hebben de graanschuren dezelfde functie als een koelkast.

Karaman65

Graanschuren in Taşkale

Binbirkilise6

een van de 1001 Kerken